Tapahtumaosaamisella virtaa seutukaupunkeihin

Tapahtumajärjestäminen seutukaupungeissa on monen toimijan yhteistyötä. Yhteisöllinen seuratoiminta rikastaa arkea, vahvistaa paikallisidentiteettiä ja yhdessä toteutetut tapahtumat tuovat elämää ja elinvoimaa paikkakunnalle.

Hankkeessa lisätään yhdistysten, urheiluseurojen ja muiden tapahtumajärjestäjien osaamista tapahtumajärjestämisestä sekä nostetaan esiin seutukuntien vahvuudet tarjota vaihtoehtoja harrastamiseen, asumiseen, yrittämiseen ja opiskeluun. Hyvät mahdollisuudet eivät ole pelkästään isoissa kaupungeissa, vaan hankkeessa tuetaan ja edistetään seutukiinnittymistä.

Kesto

1.9.2022 – 31.8.2024

Kokonaisbudjetti

153.853,36

Leader Joutsenten reitti ry, Leader Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry + muu ulkopuolinen rahoitus

128.697,35 €

SAMK

25 156,01 €

Projektin tavoitteet 

  • Kehittää yhdistysten, urheiluseurojen ja muiden tapahtumajärjestämisen osaamista vastaamaan paremmin nykypäivän vaatimuksia ja hyödyntämään digimahdollisuuksia tapahtumien viestinnässä ja toteutuksessa.
  • Synnyttää tapahtumien avulla elinvoimaa ja vetovoimaa ja kannustaa osallistujia aktiivisesti hyödyntämään alueen tarjoamia palveluja. 
  • Tuoda esiin seutukuntien erinomaisia mahdollisuuksia laadukkaaseen harrastamiseen, asumiseen, yrittämiseen ja opiskeluun. 
  • Kehittää yhteistyöverkosto Huittisten, Kankaanpään ja Sastamalan välille, mihin osallistuvat yhdistykset, urheiluseurat, kaupungit ja ammattikorkeakoulu.

Yhteystiedot:

Maija Penttilä
projektipäällikkö
maija.penttila@samk.fi

Käytännön toimet

  • Hankkeen ideointi ja edistäminen on toteutettu yhteistyössä Sastamalan, Huittisten ja Kankaanpään kaupunkien sekä seutukaupunkien urheiluseurojen VaLePan, LP-Vampulan, Kankaanpään Mailan ja Mailajunioreiden kanssa. Koordinaattorina toimii Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Järjestetään työpajoja eri teemoista, joissa lisätään osallistujien tapahtumaosaamista ja ymmärrystä digitaalisista työkaluista tapahtumatuotannossa. Työpajoja toteutetaan Huittisissa, Sastamalassa ja Kankaanpäässä.
  • Kaikki hankkeessa järjestettävät työpajat ovat kaikille asiasta kiinnostuneille avoimia tilaisuuksia ja materiaalit ovat julkisia.
  • Lisätään tietämystä korkeakouluopintojen verkko-opiskelumahdollisuuksista, mikä mahdollistaa pienemmällä paikkakunnalla asumisen ja verkko-oppimisen korkeakoulussa.

Hanketiimi:

Jenni Saarno (Sastamala,Huittinen)
projektitutkija
jenni.saarno@samk.fi

Verneri Rajakallio (Kankaanpää)
projektitutkija
verneri.rajakallio@samk.fi

Ajankohtaista

Kuvituskuva.

Työpajat

Somevinkit

Tapahtumajärjestämisen vinkit

Seuraa meitä

Instagramissa @tapahtumavirtaa
Facebookissa @Tapahtumavirtaa