- Etusivu
- /
- Tietoa meistä
- /
Projektit
Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus toteuttaa tutkimushankkeita, joissa lähestytään työikäisten toimintakykyä, hyvinvointia ja terveyttä uusista näkökulmista. Teemme tutkimustyötä yhdessä yritysten, julkisen sektorin, järjestöjen ja koulutusorganisaatioiden kanssa.
Koulutus ja jatkuva oppiminen
Hankkeen keskeisenä tavoitteena on case-pohjaisen pelillisen simulaatiopedagogiikkaan tukeutuvan digitaalinen alustan kehittäminen ja mallintaminen. Digitaalisen alustan avulla lähi- ja sairaanhoitajaopiskelijat voivat opiskella potilaan moniammatillista kokonaishoitoa sekä valmistautua erilaisiin simulaatiotilanteisiin itsenäisesti. Digitaalinen alusta tukee opiskelijoiden näyttöön perustuvaa teoreettista ja käytännöllistä opiskelua.
Lisätietoja hankesivulta.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+)
Kesto: 1.4.2024 – 31.12.2025
Projektipäällikkö: Anni Riikonen, anni.riikonen@samk.fi
The main objective of the Finnish-Zambia (FinZamCH) collaboration is to develop a Paediatrics & child health nursing (PCHN) course and promote nursing education between Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) in Finland and Cavendish University in Zambia (CUZ).
The program emphasises the roles played by nurses in reducing death among under-fives.
A result of the project for both universities will be a well-planned and piloted course on PCHN course which can be integrated into HEls bachelor's degree programs in the field of PCHN. Through the education of professionals, partner HEls indirectly contribute to the long-term improvement of child mortality in Zambia.
Rahoittaja: Finnish National Agency for Education
Kesto: 1.8.2024 – 31.12.2026
Projektipäällikkö: Amos Mulu, amos.mulu@samk.fi
GEROS-hanke on kuuden geronomi AMK-koulutusta tarjoavan ammattikorkeakoulun yhteishanke, jonka tarkoituksena on edistää geronomi AMK- koulutusten sisällöllistä kehittämistä, opetussuunnitelmayhteistyötä ja profiloitumista valtakunnallisesti. Hankkeessa ovat mukana geronomi AMK-koulutukset Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulusta, Karelia-ammattikorkeakoulusta, Lapin ammattikorkeakoulusta, Metropolia Ammattikorkeakoulusta, Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Hanketta koordinoi Karelia ammattikorkeakoulu.
Hankkeen tavoitteena on
- määritellä geronomitutkinnon ydinosaaminen opetussuunnitelmanyhteistyön ja ristiinopiskelun eli ammattikorkeakoulujen välisen yhteistoiminnan mahdollistamiseksi
- tuottaa geronomitutkintoon kuuluvia opintojaksoja Opin.fi-alustalle, joka on valtakunnallinen korkeakoulujen avoimia opintoja tarjoava palvelu
- luoda geronomikoulutuksen teemoihin liittyviä pienempiä oppimateriaaleja
- edistää yhteissuunnittelua, minkä avulla tuotetaan profiloivia täydentävän osaamisen opintokokonaisuuksia ammattikorkeakoulujen kesken
Tuloksina syntyy geronomiydinosaamisen määrittelyä sekä ydinosaamisen saavuttamista tukevia pedagogisia, menetelmällisiä ja sisällöllisiä suosituksia, joita on mahdollista hyödyntää ammattikorkeakoulujen välisen yhteistyön toteuttamisessa, sekä joustavien opiskelupolkujen ja väyläopintorakenteiden vahvistamisessa. Profiloivat syventävät opintokokonaisuudet hyödyntävät geronomikoulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen profiilien vahvistamista.
Rahoittaja: OKM
Kesto: 1.1.2025– 31.12.2027
Projektipäällikkö: Kirsi Siira, kirsi.siira@samk.fi
Päätavoitteena Master of Technology in Rehabilitation -hankkeessa on saada aikaan motivoitunut ja hyvin organisoitunut verkosto suunnittelemaan uusi, innovatiivinen ja integroitu Master-tason opetussuunnitelma tehostamaan teknologian käyttöä kokonaisvaltaisesta näkökulmasta ajatellussa kuntoutuksessa ja hoitotyössä.
Mukana hankkeessa ovat Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) lisäksi Technische Hochschule Rosenheim Saksasta, Universitat Autonoma de Barcelona Espanjasta ja School of Nursing, National Taiwan University College of Medicine Taiwanista. Projektin kuluessa suunnitelma yhteisestä maisteriohjelmasta etenee opetussuunnitelmaluonnokseksi, josta yhteistyö jatkuu kohti Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM) -hakuprosessia.
Rahoittaja: Erasmus+ (Erasmus Mundus Design Measures EMDM)
Kesto: 1.10.2024-31.12.2025
Projektipäällikkö: Anu Elo, anu.elo@samk.fi
Hankkeen tavoitteena on pilotoida Sairaanhoitajien pätevöitymistoimintamallien kehittämishankkeessa (OKM-haku) kehitettäviä osaamisen arvioinnin, varmistamisen jat äydentämisen sekä hakevan ja tukevan työn ja työantajayhteistyön malleja. Hanke sujuvoittaa ja yhtenäistää EU- ja ETA-maiden ulkopuolella tutkinnon suorittaneiden sairaanhoitajien osaamisen täydentämisen mahdollisuuksia ammatinharjoittamisoikeuksien saamiseksi. Hanke rakentaa yhteistyöverkoston sote-työnantajien kanssa. Hanke kehittää valtakunnallisesti kattavan ja yhtenäisen mallin sairaanhoitajaksi pätevöityvien osaamispalveluille.
Rahoittaja: JOTPA
Kesto: 1.1.2024 – 31.12.2025
Projektipäällikkö: Maarit Harjanne, maarit.harjanne@samk.fi
Hankkeessa kehitetään ohjauksen, osaamisen arvioinnin ja täydentämisen sekä työelämäyhteistyön toimintamalleja Suomessa asuville EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille, jotka hakevat ammatinharjoittamisoikeutta Suomessa. Hanke kehittää valtakunnallista toimintakokonaisuutta, joka yhtenäistää toimintatapoja, lisää osaamisen osoittamisen ja kehittämisen mahdollisuuksia sekä edistää ulkomaisten sairaanhoitajien siirtymistä koulutusta vastaaviin tehtäviin.
Rahoittaja: OKM ilman kertoimia
Kesto: 1.1.2024 – 31.12.2025
Projektipäällikkö: Maarit Harjanne, maarit.harjanne@samk.fi
TecRe-hankkeen päätavoitteena on kehittää teknologiaa ja kuntoutusta yhdistävä opintokokonaisuus yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) ja ukrainalaisen Bogomolets National Medical Universityn (NMU) kanssa. Hankkeen tuloksena on hyvin suunniteltu ja pilotoitu kuntoutusteknologian opintokokonaisuus, joka voidaan integroida/sisällyttää kummankin korkeakoulun kuntoutus-, hoito- tai hyvinvointiteknologian maisteriohjelmiin.
Rahoittaja: Opetushallitus
Kesto: 1.8.2023 – 31.12.2025
Projektipäällikkö: Anu Elo, anu.elo@samk.fi
Mielenterveys
Hankkeessa vastataan kysymykseen siitä, mitkä ovat ne tällä hetkellä piilossa olevat tekijät ja tekijöiden kombinaatiot, jotka ennustavat mielenterveyden häiriöiden syntymistä. Esiselvityksessä ja varsinaisessa tutkimushankkeessa voidaan uudella tavalla tutkia, mitkä lääketieteelliset ja psykososiaaliset tekijät yhdessä vaikuttavat ennakoivasti mielenterveyden häiriön puhkeamiseen ja toisaalta myös siitä toipumiseen. Tavoitteena on luoda työkaluja ja lisätä tietoa mielenterveyshäiriöiden varhaiseen tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn.
Rahoittaja: Huittisten Säästöpankkisäätiö
Kesto: 15.3.2023 – 31.12.2023
Hankkeen kohderyhmänä on 16–29-vuotiaat mielenterveydellisiä ja/tai neuropsykiatrisia pulmia omaavat kuntoutujat. Heidät sitoutetaan prosessinomaisesti sekä pakohuonepelin että heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille suunnatun materiaali- ja koulutuspaketin suunnitteluun ja sisällön tuottamiseen.
Hankkeen tuloksena tuotetaan yhdessä kohderyhmän kanssa suunniteltu ja toteutettu pakohuonepeli sekä ammattilaisille pelillisyyden mahdollisuuksia avaava materiaalipaketti. Nämä molemmat monipuolistavat kuntouttavan toiminnan työvälineitä osana sosiaalista ja mielenterveyskuntoutusta.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+)
Kesto: 1.4.2024 – 31.10.2026
Projektipäällikkö: Reetta-Kaisa Kuusiluoma, reetta-kaisa.kuusiluoma@samk.fi
Osallisuus ja toimintakyky
Hankkeen tavoitteina on:
- kehittää ja pilotoida etäarviointia- ja ohjausta toteuttavan akuuttihenkilöstön osaamista ja työhyvinvointia edistävä EtänäHyvin-koulutusmalli,
- lisätä etäarviointia -ja ohjausta toteuttavan akuuttihenkilöstön työn fyysisten ja psykososiaalisten riskien hallintaa, sekä
- etäarviointia ja -ohjausta toteuttavan akuuttihenkilöstön työhyvinvointia tukevien hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti Suomessa tuottamalla avoimesti saatavilla oleva koulutusmalli.
Lisätietoja hankesivulta.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+)
Kesto: 1.9.2024 – 31.12.2026
Projektipäällikkö: Anu Elo, anu.elo@samk.fi
Liikkuva Campus -hankkeen avulla rakennetaan liikuntamyönteistä toimintakulttuuria sekä lisätään fyysistä aktiivisuutta SAMKissa sekä välillisesti myös muissa alueen korkeakouluissa. Toimintakulttuurin muutoksella tarkoitetaan opiskelijoiden ja henkilöstön asenteita, toimintaa ja johtamista.
Rahoittaja: OKM ilman kertoimia
Kesto: 1.8.2024 – 30.6.2025
Projektipäällikkö: Erika Santala, erika.santala@samk.fi
Our project aims to create a free, accessible opportunity for the self-development of physiotherapists, students of physiotherapy and other people who deal with people with musculoskeletal disorders. The project may also be helpful for academic teachers working with physiotherapy students, as exemplary scenarios for practical classes. The main objective of the project is the preparation of a 15-hour online open access course combining teaching specific techniques and methods for the treatment of musculoskeletal dysfunctions with learning to communicate with the patient.
Visit the project website for more information.
Rahoittaja: Erasmus+
Kesto: 1.11.2022 – 31.10.2025
Projektipäällikkö: Johanna Vähä-Jaakkola, johanna.vaha-jaakkola@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa w Tarnowie ja osatoteuttajina Satakunnan ammattikorkeakoulu, Knowledge Innovation Centre (Malta) Ltd, Miskolci Egyetem, Vistahermosa Grupo HLA Sl, Istanbul Aydin Universitesi Vakfi ja Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronislawa Czecha w Krakowie.
Hankkeen tavoitteena on lisätä yli 55-vuotiaiden mahdollisuuksia osallistua työelämään ja pidentää työuria jatkumaan eläkeiän saavuttamisen jälkeenkin. Tarkoituksena on kehittää Central Baltic -alueen yritysten ikäjohtamisen käytäntöjä ja tuottaa sitä varten mittareita, joita otetaan käyttöön yrityksissä Suomessa, Virossa ja Latviassa.
Lisätietoa hankkeen nettisivuilta.
Rahoittaja: Interreg Central Baltic
Kesto: 1.3.2023–31.8.2025
Projektipäällikkö: Riitta Kärkkäinen, riitta.karkkainen@samk.fi
Projektia koordinoi Latvian Chamber of Commerce and Industry LCCI. Projektissa ovat kumppaneina Suomesta Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Virosta Estonian Chamber of Commerce and Industry ECCI.
Ravitsemus
Mind Nutrition -tutkimuksessa toteutetaan satunnaistettu kontrolloitu interventiotutkimus (RCT), jossa tutkitaan ravitsemusohjauksen vaikutuksia masennusoireisiin ja työkykyyn. Tutkimus toteutetaan Satakunnan hyvinvointialueella. Lisäksi, tutkimuksessa toteutetaan THL:n kanssa yhteistyössä väestötutkimus, jonka tavoitteena on tutkia ruokavalion laadun yhteyksiä psyykkiseen hyvinvointiin ja työkykyyn työikäisessä suomalaisessa väestössä.
Lue lisää Mind Nutrition -hankkeen verkkosivuilta.
Rahoittaja: SAMK
Kesto: 1.4.2024 – 31.3.2026
Projektipäällikkö: Susanna Kunvik, susanna.kunvik@samk.fi
RAVI-hankkeen tavoitteena on parantaa satakuntalaisten työikäisten työkykyä ja elämänlaatua edistämällä työntekijöiden ravitsemusta ja työaikaisia syömistottumuksia ravitsemusohjauksen avulla. Hankkeessa toteutetaan satunnaistettu kontrolloitu interventiotutkimus, jossa Satakunnan alueen työikäisille tarjotaan ravitsemusohjausta henkilökohtaisen ravitsemusneuvonnan sekä ravitsemusaiheisen verkkokoulutuksen avulla. Ravitsemuksen vaikutuksia työkykyyn, työhyvinvointiin ja elämänlaatuun ei ole aiemmin tutkittu Suomessa näin laajasti. Interventiotutkimuksen myötä saamme kansallisesti tärkeää tutkimusnäyttöä aiheesta. Uuden tutkimustiedon pohjalta on tarkoitus jatkaa työikäisten ja työaikaisen ravitsemuksen parantamista Suomessa Satakuntaan perustetun tutkimusyksikön myötä.
RAVI-hankkeen verkkosivut.
Rahoittaja: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027
Kesto: 1.3.2023–28.2.2026
Projektipäällikkö: Susanna Kunvik, susanna.kunvik@samk.fi
Työ- ja koulutusperäinen maahanmuutto
KV-opiskelijoiden integrointi työelämään on Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhteinen OKM:n rahoittama lisästrategiarahaprojekti. Projekti vastaa sekä Satakunnan että Etelä-Pohjanmaan maakuntaohjelmien kehittämisteemojen ja -linjausten tarpeisiin osaavan työvoiman saatavuuden huolehtimisesta sekä kansainvälisten opiskelijoiden integroitumisesta maakuntiin. Projektin avulla SAMK valmistautuu kasvavaan kansainvälisten opiskelijoiden määrään oman sisäisen kv-toiminnan ja -prosessin selkeyttämisellä.
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kesto: 1.1.2023 – 31.12.2025
Projektipäällikkö: Anne Kuparinen, anne.kuparinen@samk.fi
LISKO-hankkeen lähtökohtana ovat Kalervo Väänäsen laatima korkeakouluselvitys (2021) ja yliopisto-ammattikorkeakoulu -yhteistyön suunnitteluryhmän toimenpide-ehdotukset. Hankkeen tavoitteena on osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen sekä osaamistason nostaminen Satakunnassa kehittämällä korkeakoulujen yhteistyötä, jatkuvan oppimisen tarjontaa sekä joustavia opintopolkuja. Lisäksi tavoitteena on alueella toimivien korkeakoulujen innovaatiotoiminnan kehittäminen ja vaikuttavuuden lisääminen osana Satakunnan osaamiskeskittymiä sekä TKI-toiminnan volyymin ja näkyvyyden merkittävä kasvu.
Lue lisää LISKO-hankkeesta Porin yliopistokeskuksen verkkosivuilla.
Rahoittaja: AKKE - Alueiden kestävän kasvu ja elinvoima
Kesto: 1.1.2023 – 31.12.2024
Projektipäällikkö: Veera Iisakkala, veera.iisakkala@samk.fi
Hankkeen päätavoitteena on lisätä Satakunnan alueen sosiaali- ja terveysalan pienyrittäjien tekemiä rekrytointeja (harjoittelut + työsuhteet) kohteena ei suomea äidinkielenään puhuvat sotealan opiskelijat ja ammattilaiset. Tavoitteena on tehdä Satakunnasta vetovoimaisempi maakunta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Lisäksi tavoitteena on jalkauttaa jo hankkeen aikana satakuntalaisten sosiaali- ja terveysalan yrittäjien ja koulutusorganisaatioiden välille yhteinen toimintamalli; luoda polkuja työelämään ja vahvistaa sote-alan pienyrittäjien osaamista ja mahdollisuuksia työskennellä monikulttuurisessa työyhteisössä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+), Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027
Kesto: 1.4.2023–30.6.2025
Projektipäällikkö: Sari Lintukorpi, etunimi.sukunimi@samk.fi
Onko sinulla yhteistyöidea? Ota yhteyttä:

Henna Kyhä
Tutkimuspäällikkö
Keskuksen vetäjä
SAMK
044 710 3134
Päättyneet projektit
Fyysisen aktiivisuuden seuranta-ja palautejärjestelmä lapsille ja nuorille, joilla on toimintarajoitteita (FALLA)
Falla-hankkeen päätavoitteena on kehittää fyysisen aktiivisuuden mittaus- ja palautejärjestelmä lapsille ja nuorille, joilla on toimintarajoitteita. Hankkeessa selvitetään erilaisia liikkumisprofiileja, joiden pohjalta valitaan yksilöille soveltuvimmat fyysisen aktiivisuuden mittarit, joilla saadaan tietoa yksilön liikkumisesta sekä sen määrästä ja intensiteetistä. Hankkeessa tavoitellaan arkiliikunnan lisäämistä antamalla lapsille ja nuorille sekä heidän kanssaan arjessa toimiville henkilöille (huoltajat, avustajat, opettajat, fysioterapeutit ja valmentajat) tietoa luotettavista menetelmistä mitata fyysistä aktiivisuutta sekä keinoja fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen.
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kesto: 1.6.2022 – 31.10.2024
Projektipäällikkö: Kati Karinharju
Hankkeen toteutuksesta vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Hankkeen toisena osatoteuttajana toimii Satakunnan ammattikorkeakoulu.
Esteetön ja turvallinen asuminen - Kohti digitaalista arviointialustaa
”Esteetön ja turvallinen asuminen - Kohti digitaalista arviointialustaa” -hankkeen päätavoitteena on tukea ja edistää tulevalla Satakunnan hyvinvointialueella, mutta myös muilla hyvinvointialueilla ikääntyneiden kotona asumisen edellytyksiä. Hankkeessa kehitetään monialainen vakiintunut toimintatapa sähköisen arviointityökalun käyttämiseen osana hyvinvointialueen ikäihmisten ja vammaisten asuntojen muutostöiden palvelupolkua.
Lisätietoja hankesivulta.
Rahoittaja: Satakuntaliitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määräraha
Kesto: 1.4.2023 – 31.5.2024
Projektipäällikkö: Maarit Hallia, maarit.i.hallia@samk.fi
Yhteismitallinen esteettömyystieto Suomen liikuntapaikoissa
Hanke perustuu hallitusohjelman tavoitteeseen luoda Suomeen yhtenäinen valtakunnallinen rakennetun ympäristöndigitaalinen rekisteri ja tietoalusta. Hankkeen toimenpiteissä keskitytään luotettavan, kattavan ja yhteismitallisen esteettömyystiedon kokoamiseen valtakunnallisen tietopohjan yhtenäistämiseksi ja yhteentoimivuuden takaamiseksi. Hanke on jatkoa Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) 2019-2021 toteuttamaan esiselvityshankkeeseen liikuntapaikkojen esteettömyystiedon keräämisestä.
Lisätietoja hankesivulta.
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kesto: 1.8.2021 – 30.9.2023
Projektipäällikkö: Kati Karinharju, kati.karinharju@samk.fi
FeelWell - Katse opiskelijoiden hyvinvointiin.
Hankkeen tavoitteet:
- Lisätä opiskelijoiden osallisuutta, tasa-arvoa ja hyvinvointia kehittämällä opiskelijalähtöistä vapaa-ajan harrastustoimintaa ja hyvinvointipalveluita
- Kehittää hyvinvointitutoroinnin toimintamalli yhteistyössä opiskelijakunnan ja korkeakoulun liikunta-ja hyvinvointipalveluiden kanssa
- Nostaa tutortoiminnan vetovoimaisuutta ja näkyvyyttä
- Tukea ja tsempata opiskelijoita, joiden opiskelukyky on heikentynyt, kokee yksinäisyyttä tai kaipaa tukea sekä parantaa opiskelijoiden tietoisuutta hyvinvointia tukevista palveluista
Lisätietoja hankesivulta.
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kesto: 1.1.2022 – 30.11.2023
Projektipäällikkö: Maija Penttilä, maija.penttila@samk.fi
GNurseSim - Improving Geriatric Patient Satisfaction: Development of a High-Fidelity E-learning Simulation Course to Develop Intercultural Skills in Geriatric Patient Care
The main objectives of the project are:
- to create a methodological framework that constitutes a model for creating social-constructivist, blended / distance courses for nursing students learning to care for the elderly with an emphasis on intercultural aspects, drawing on the expertise and experience of the partners
- to create blended/distance learning courses based on the model with content developed in simulation laboratories and implement them at partner universities in partner languages
- to pilot the courses, prepare case studies documenting the implementation of the courses, and develop a set of guidelines and recommendations that will be used to enhance the course
- to prepare a set of guidelines and recommendations that will aid the implementation of the model in other areas of nursing education.
Rahoittaja: Erasmus+ Strategic Partnership
Kesto: 1.5.2021 – 30.4.2023
Projektipäällikkö: Sari Teeri, sari.teeri@samk.fi
Hankeessa on koordinaattorina Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa w Tarnowie ja osatoteuttajina Satakunnan ammattikorkeakoulu, Universidad de Alicante, Knowledge Innovation Centre (Malta) Ltd, Malta College of Arts Science and Technology, Centria ammattikorkeakoulu ja Middlesex University Higher Education Corporation.
Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon
Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon -hankkeen tavoitteena on vahvistaa kotihoidon palvelukseen valmistuvien opiskelijoiden ja kotihoidossa työskentelevien ammattilaisten toimintaedellytyksiä ja muutoskyvykkyyttä sekä lisätäkotihoidon työn veto- ja pitovoimaisuutta sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tässä hankkeessa rakennetaan opiskelijoille väylä, joka lisäisi kotihoidon vetovoimaisuutta ja tukisi opiskelijan siirtymistä kotihoidon tehtäviin.
Kotihoidon veto- ja pitovoimaisuuden vahvistamiseksi hankkeessa tuotetaan mentorointimalli ja –opas alalle valmistuvien opiskelijoiden, kotihoidon ammattilaisten ja esimiesten käyttöön.
Voit lukea lisää hankkeesta täältä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto
Kesto: 1.4.2020 – 31.3.2023
Projektipäällikkö: Minna Huhtala, minna.huhtala@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Satakunnan ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Tampereen ammattikorkeakoulu, Satakunnan koulutuskuntayhtymä (Sataedu) ja SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky).
UUDO, Uusille urapoluille (Erko)
Hanke vastaa COVID-19-epidemian tuoman yhteiskunnallisen tilanteen vaatimuksiin:
1. Tuottamalla soten tiedonhallintaan,digitaalisiin palveluihin ja palvelumuotoiluun erikoistumiskoulutuksen (erko), jonka osallistujilla on AMK-tutkinto ja jotka voivat olla taustoiltaan monialaisia.
2. Levittämällä yhteistyökumppaniorganisaatioihin erkon kehittämistehtävien avulla sosiaali- ja terveydenhuollontiedonhallintaan, digitaalisiin palveluihin ja palvelumuotoiluun liittyvää osaamista sekä lisäämällä työyhteisöjen tietoisuuttaavoimista olemassa olevista oppimateriaaleista.
3. Edistämällä työyhteisöjen henkilöstön sotedigi-osaamisen tunnistamista ja tunnustamista kehittämälläosaamismerkkijärjestelmä osaamisen johtamisen tueksi.
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kesto: 6.10.2020 – 30.9.2023
Projektipäällikkö: Heli Rosenqvist, heli.rosenqvist@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Laurea-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Savonia ammattikorkeakoulu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Oulun Ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Vaasan Ammattikorkeakoulu - Vasa yrkeshögskola, Lab-ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Lapin Ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi, Yrkeshögskolan Novia.
HEALINT4ALL - Assuring Quality Health Care Traineeships for Medical and Professionals Allied to Medicine through embedding and exploiting tools across Higher Education
OBJECTIVES:
1. To map and innovatively adapt newly established Audit Protocol and Support tools to suit the Higher Education needs for wider application to medicine and professionals allied to medicine.
2. To develop a digital interactive interactive audit tool, which can be used in situ via ipads etc, supported by access to a central database, which can be easily managed by a provider and suit multi-professions.
3. To develop a virtual interactive learning and teaching resource for auditor preparation and update, which can be cascaded and incorporated into self directed and blended learning.
4. To add further languages of the European Union and incorporate partners integration of the tools in all languages to facilitate wide use across multi-professions.
5. To execute an ongoing programme of intensive dissemination and impact evaluation in order to establish the HEALINT Tools and subsequent IWA as the gold standard audit tool for the assessment of clinical placements supporting international mobility by all healthcare.
Rahoittaja: Erasmus+ Strategic Partnership
Kesto: 1.9.2020 – 31.8.2023
Projektipäällikkö: Viveka Höijer-Brear, viveka.hoijer-brear@samk.fi
Innovative Rehabilitation Education - Introduction of new master degree programs in Ukraine (REHAB)
The goal of the project is to develop physical therapy education in Ukraine. Ukraine does not have official education for physical therapy and PT services are not provided as part of the health care and rehabilitation system. Project aims at building professional capacity of the academic and research staff. It includes the development of the teaching, learning and assessment resources. One goal is to create specific educational infrastructure to provide the nationally new professional study program in physiotherapy.
Rahoittaja: Erasmus+ Capacity Building in the field of higher
Kesto: 15.10.2017 – 30.11.2022
Projektipäällikkö: Anne Kärki, anne.karki@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Latvijas Sporta Pedagogijas Akademijas ja osatoteuttajina National University of Physical Education and Sport of Ukraine, Testing Board, LDUFK, Ternopil State Medical University, Sumy State University, Akademia Wychowania Fizycznego Jozefa Pilsudskiego w Warszawie, Lietuvos Sporto Universitetas, Univerzita Pavla Jozefa Safarika v Kosiciach, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja European Federation of Adapted Physical Activity.
Sote-alan ammattilaisen jatkuvan oppimisen tiekartta
Hanke vastaa sosiaali- ja terveysalan muuttuvaan osaamistarpeeseen, jonka taustalla on sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristön ja asiakkaiden palveluntarpeen muutos. Hankkeessa kehitetään sote ammattilaisille joustavaa työelämälähtöistä jatkuvaa oppimista tukeva toimintamalli. Hanketta koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina ovat 14 ammattikorkeakoulua eri puolita Suomea ja Itä-Suomen yliopisto.
Voit lukea lisää hankkeesta täältä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, ESR 2014-2020 (17 %)
Kesto: 1.9.2019 – 31.12.2021
Projektipäällikkö: Tapio Myllymaa
Tapahtumaosaamisella virtaa seutukapunkeihin
Hankkeen tavoitteena on kehittää yhdistysten, urheiluseurojen ja muiden tapahtumajärjestäjien osaamista tapahtumatuotannossa hyödyntämällä digitaalisia työkaluja. Toisena tavoitteena on edistää maaseutumaisten seutukuntien vetovoimaa nostamalla esiin mahdollisuuksia harrastamiseen, asumiseen, yrittämiseen ja opiskeluun. Kolmantena tavoitteena on kehittää yhteistyöverkosto Huittisten, Kankaanpään ja Sastamalan välille, mikä muodostuu yhdistysten, urheiluseurojen, kaupunkien ja ammattikorkeakoulun yhteistyöstä.
Toiminta-alue on kahdella eri Leader-alueella. Toiminta jakaantuu Joutsenten reitti 66,6% ja Pohjois-Satakunnan Leader 33,3%
Lisätietoja hankesivulta.
Rahoittaja: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto
Kesto: 1.9.2021 – 31.12.2024
Projektipäällikkö: Maija Penttilä, maija.penttila@samk.fi
DIGIKULTA - Kulttuuri- ja tapahtuma-alan digitalisaatio
Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan digitaalisia oppimisympäristöjä ja koulutuskokonaisuuksia sekä digitaalisia palveluja kohderyhmän tarpeisiin. Hankkeen kohderyhmän muodostavat kulttuuri- ja tapahtuma-alan ja niiden alihankintaverkostoon kuuluvat työntekijät, työelämään valmistuvat opiskelijat, itsensä työllistäjät, sekä alan koulutusta tarjoavat oppilaitokset Satakunnassa. Hankkeen tavoitteena on kohderyhmänä olevien henkilöiden digiosaamisen nosto sellaiselle tasolle, jota tarvitaan toimimisessa globaalin digitalisaation ja erityisesti Covid19-pandemian aiheuttamassa muuttuneessa toimintaympäristössä.
Voit lukea lisää hankkeesta täältä.
Tutustu hankkeessa rakennettuun virtuaaliseen oppimisympäristöön täällä. Lue myös hankkeen asiantuntijoiden artikkeli Tekoäly ja taide.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, ESR 2014-2020 (17 %)
Kesto: 1.1.2022 – 31.12.2023
Projektipäällikkö: Aku Koskinen, aku.a.koskinen@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Länsirannikon koulutus Oy WinNova ja osatoteuttajina Satakunnan koulutuskuntayhtymä, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Porin kaupunki / Palmgren konservatorio.
Kuntakuvataiteilija - kuvataiteen ammattilaiset kuntien kehittäjinä
Tavoitteena on testata kuntakuvataiteilija-malli eri kunnissa, missä ydin on hyödyntää kuntien olemassa olevaa toimintaa, joihin on hyödyllistä ottaa mukaan kuvataiteen osaamista. Toisena tavoitteena on kuvataiteilijoiden työmahdollisuuksien laajentaminen osaksi kunnan eri toimintoja. Kolmantena tavoitteena on kuvataiteen välittäjäverkoston kehittäminen, kohderyhmänä on erityisesti kunnat asiakkaana.
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kesto: 1.1.2022 – 31.12.2023
Projektipäällikkö: Mira Piitulainen, mira.e.piitulainen@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Satakunnan ammattikorkeakoulu ja osatoimijoina Lapin ammattikorkeakoulu, LAB ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Turun ammattikorkeakoulu.
Lisätty todellisuus kuvataiteessa (Erko)
Hankkeen tavoitteena on suunnitella ammatissa toimiville kuvataiteilijoille erikoistumiskoulutus, missä painopisteenä on lisätty ja virtuaalitodellisuus. Toisena näkökulmana koulutuksen suunnittelussa on resurssiviisaus, materiaalien kestäväkäyttö ja moniammatillisuuden kehittäminen.
Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kesto: 24.8.2021 – 31.12.2022
Projektipäällikkö: Tomi Kuusimäki, tomi.kuusimaki@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Satakunnan ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Yrkeshögskolan Novia, LAB ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu ja Turun ammattikorkeakoulu.
Ymmärrä asiakasta
Hankkeen tavoitteet ovat seuraavat:
- Kohderyhmänä olevien kokemustoimijoiden osallisuuden, resilienssin ja yhdenvertaisuuden kokemus mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittäjinä vahvistuu.
- Löydetään uudenlaisia työkaluja päihde- ja mielenterveystyön kehittämiseen sote -alan yksiköissä.
- Kokemustoimijoiden tietoa simulaatioissa hyödyntämällä AMK-opiskelijoiden asiakasymmärrys lisääntyy jo opintojen aikana.
Tuloksena kohderyhmään kuuluvat saavat hankkeen toimenpiteisiin osallistumalla uusia työllistymisen mahdollisuuksia päihde- ja mielenterveystyön palvelujen kehittäjänä ja koulutusorganisaatiossa asiakasymmärryksen lisääjänä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, ESR 2014-2020 (17 %)
Kesto: 1.10.2022 – 31.10.2023
Projektipäällikkö: Henna Kyhä henna.t.kyha@samk.fi
TUKEE2
TUKEE2 -hankkeen tarkoituksena on jatkaa TUKEE! -hankkeessa aloitettua nuoria osallistavaa, mielenterveyttä edistävää ja näyttöön perustuvaa menetelmäosaamisen jalkauttamista. TUKEE2 -hankkeessa tavoitellaan kokemuksellisuuteen ja vertaisuuteen perustuvaa yhdessä tekemisen kulttuuria, jossa nuoren ääni saadaan kuuluviin aktiivisen osallisuuden sekä kokemus- ja kehittämisasiantuntijuuden kautta. Hankkeen toimenpiteiden tuloksena nuorten valmiudet ammatilliseen koulutukseen suuntaamisessa, opintojen saattamisessa loppuun sekä työelämän siirtymisessä vahvistuvat ja heidän tulevaisuuden työelämäntaitonsa paranevat. Merkittävänä pitkän aikavälin tuloksena on kohdennetun mielenterveydellisen tuen tarpeessa olevien nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja osallisuuden lisääminen.
Voit lukea lisää TUKEE-hankkeista täältä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, ESR 2014-2020 (17 %)
Kesto: 1.9.2020 – 31.3.2023
Projektipäällikkö: Minna Kahala, minna.kahala@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Satakunnan ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajana Tampereen ammattikorkeakoulu.
Eat@Work – Parempaa työhyvinvointia ja työkykyä ravitsemuksella
Eat@Work-hanke on ensimmäinen hanke, joka tähtää työntekijöiden työhyvinvoinnin lisäämiseen ja työkyvyn parantamiseen monipuolisen ravitsemuksen parantamisen ja ravitsemusohjauksen avulla. Hankkeen toimenpiteet kohdistuvat sekä yksilöön että työympäristöön ja lisäksi ravitsemusohjaus sisältää sekä henkilökohtaista ohjausta että ryhmäohjausta ja uudenlaisen mobiiliapplikaation käytön.
Hankkeessa luodaan uudenlaisia suosituksia, jotta työpaikkojen ja työterveyshuoltopalveluiden tuottajien keskinäinen yhteistyö työntekijöiden hyvän ravitsemuksen parantamiseksi voisi vahvistua.
Voit tutustua lisää hankkeeseen täällä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto
Kesto: 1.9.2021 – 31.8.2023
Projektipäällikkö: Taina Jyräkoski, taina.jyrakoski@samk.fi
Kotihoidon etähoito työntekijöiden hyvinvoinnin ja johtamisen näkökulmasta
Valtakunnallisessa tutkimuksessa arvioidaan kotihoidon etähoidon vaikutuksia henkilöstön työhyvinvointiin ja etähoidon johtamista uuden teknologian käytössä digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Covid-19 pandemia on merkittävästi lisännyt etähoidon käyttöä ja edellyttää uutta osaamista kotihoidossa. Aineistot kerätään ryhmähaastatteluilla ja valtakunnallisella kyselyllä. Tuloksena syntyy toimintaohje, joka tukee työntekijöiden näkökulmasta onnistuneen etähoidon toteuttamista ja johtamista.
Rahoittaja: Työsuojelurahasto, Kotimaiset HSK YK rahastot, säätiöt ja yritykset
Kesto: 1.9.2021 – 30.9.2023
Projektipäällikkö: Sari Teeri, sari.teeri@samk.fi
Kestävä keikkatyö
Kestävä keikkatyö -hankkeen tavoitteena on keikkatyötä käyttävien pk-yritysten ja keikkatyötä välittävien yritysten sekä keikkatyöntekijöiden työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi (TTT). Hanke edistää myös paikallisen elinkeinorakenteen kestävää kehittämistä, hyvinvointia ja tasa-arvoa tuottamalla ratkaisuja kestävän keikkatyön kehittämiseen.
Hankkeessa tuotetaan Kestävä keikkatyö -malli ja se kehitetään yhteistyössä yritysten omien työntekijöiden, keikkatyöntekijöiden, yritysjohdon ja työterveyshuollon kanssa.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, STM ESR 2014-2020 (17 %)
Kesto: 1.2.2020 – 31.8.2023
Projektipäällikkö: Riitta Kärkkäinen, riitta.karkkainen@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Metropolia Ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Oulun yliopisto, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto. Hanke toteutetaan yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen, Henkilöstöpalveluyritysten liiton yrittäjäjärjestöjen, ammattiliittojen sekä keikkatyötä käyttävien ja välittävien yritysten kanssa.
FEELIX: Tulevaisuuden työtaidot - Future work skills
FEELIX-hankkeen päätavoite on kansainvälisen ja kotimaisen yhteistyön kautta kehittää tulevaisuuden työtaitoihin keskittyvä vertaisryhmätoiminta täydentämään nuorten ja vastaavassa asemassa olevien siirtymävaiheiden palveluita. Kohderyhmänä on nuoret, joilla on eri syistä oppimisen vaikeuksia (esim. terveys- tai elämäntilanne tai kielitaidon puute) sekä ohjauksen ja koulutuksen asiantuntijat.
FEELIX Olympic Tool
Hankkeen päätavoite on kansainvälisen ja kotimaisen yhteistyön kautta kehittää tulevaisuuden työtaitoihin keskittyvä vertaisryhmätoiminta (Feelix-ryhmät) täydentämään nuorten ja vastaavassa asemassa olevien siirtymävaiheiden palveluita. Tavoite on jatkohankkeen turvin kehittää ja muotoilla Olympic tool -työkalu Suomen oloihin ja sopimaan muillekin kuin maahanmuuttajille. Hankkeen tavoite on siirtymävaiheita ja koulutuksellista tasa-arvoa tukevien palveluiden parantaminen.
Voit lukea lisää Feelix-hankkeista täältä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, ESR 2014-2020 (15 %)
Kesto FEELIX: 1.4.2019 – 31.6.2022 FEELIX Olympic Tool: 1.7.2022 – 31.6.2023
Projektipäällikkö: Maarit Hallia, maarit.i.hallia@samk.fi
Guidance - Digital tools and Method development
Guidance project objectives are:
- Promote social inclusion and equality in career guidance throughout the education system.
- Promote that more young people and students complete their education and increase their opportunities to get a job.
- Promote more young people and students to make well-thought-out study choices.
- Increased perceived health and hope for the future among young people and students.
Rahoittaja: Erasmus+ Strategic Partnership
Kesto: 1.4.2021 – 31.3.2023
Projektipäällikkö: Anne Kärki, anne.karki@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Region Örebro Iän ja osatoteuttajina Satakunnan ammattikorkeakoulu, Local Government of Kekava Municipality, Valmieras Attīstības aģentūra, Stebo vzw, Municipio De Lousada, Utbildningskontoret, Norrköpings Kommun ja Competence Sverige ekonomisk förening.
Opin portailta työelämään Satakunnassa
Hankkeen päätavoitteena on maahanmuuttajataustaisten, muiden koulutuksessa aliedustettujen ja kv-tutkinto -opiskelijoiden valmistumisen varmistaminen, työllistymisen edistäminen sekä työelämän edustajien monikulttuurisuus- ja kielitietoisuusosaamisen vahvistaminen.
Voit lukea lisää hankkeesta täältä.
Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto, ESR 2014-2020 (17 %)
Kesto: 1.8.2019 – 30.6.2023
Projektipäällikkö: Hanna Rautava-Nurmi, hanna.rautava-nurmi@samk.fi
Hankkeessa on koordinaattorina Diakonia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satakunnan koulutuskuntayhtymä (Sataedu) ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNova.
Pre SIMHE Satakunta- Esiselvitys kansainvälisten opiskelijoiden ja korkeakoulukelpoisten maahanmuuttajien neuvonta- ja uraohjauspalvelujen tarpeista ja mallista
Pre SIMHE Satakunta -hankkeessa tehdään esiselvitys satakuntalaisten korkeakoulujen yhteisen SIMHE-neuvonta- ja ohjauspalvelumallin kehittämiseksi. Hankkeessa luodaan Satakunta High Career Path -palvelumallikokonaisuus. Tavoitteena on esiselvityksen pohjalta lähteä pilotoimaan satakuntalaisten ammattikorkeakoulujen yhteistä Satakunta High Career Path -palvelua hankerahoituksella.
Esiselvitysraportti on luettavissa täältä.
Rahoittaja: Satakuntaliitto, AKKE Alueiden kestävän kasvu ja elinvoima
Kesto: 1.8.2019 – 31.3.2023
Projektipäällikkö: Marja Tomberg, marja.tomberg@samk.fi