Asiantuntijamme AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä

8.11.2023Veera IisakkalaUutiset

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella järjestettiin 2.-3.11.2023 AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät, joiden teemana oli tänä vuonna ”Tulevaisuuden oppiminen ja kestävyysosaamisen vahvistaminen tutkimusyhteistyön avulla”. Tutkimuspäivien rinnakkaissessioissa oli mukana myös Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskuksen asiantuntijoita.

Welcome to work! -hankkeen monialainen, -kulttuurinen ja -kielinen tiimi (vasemmalta) Maarit Harjanne, Douglas Schneider, Sari Lintukorpi ja Marja Tomberg. Kuva: Juha Vasama
Welcome to work! -hankkeen monialainen, -kulttuurinen ja -kielinen tiimi (vasemmalta) Maarit Harjanne, Douglas Schneider, Sari Lintukorpi ja Marja Tomberg. Kuva: Juha Vasama

Welcome to work! -hanketiimin Maarit Harjanne, Sari Lintukorpi, Douglas Schneider ja Marja Tomberg tarjoilivat omassa osuudessaan tietoa SAMKissa pilotoidusta ja edelleen kehitettävästä monikielisestä, -kulttuurisesta ja -alaisesta MUNDO-harjoittelumallista.

MUNDO-harjoittelusta kertomassa (vasemmalta) Marja Tomberg, Maarit Harjanne ja Sari Lintukorpi. Kuva: Douglas Schneider

MUNDO-harjoittelussa on opiskelijamoduuliharjoittelun ja tandem-harjoittelun lisäksi strukturoitua kielen ja kulttuurin oppimisen tukemista harjoittelun aikana sekä näiden aiheiden koulutusta kaikille harjoitteluun osallistuville osapuolille.  MUNDO-harjoittelussa korostuu monikielisyys, kielitietoisuus ja selkokielisyys. Esitys poiki heti kutsun esittelemään mallia toiseen koulutusorganisaatioon.

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä keskusteltiin myös opiskelijahyvinvoinnista, kun Maija Penttilä esitteli SAMKin uusimman opiskelijahyvinvointikyselyn tuloksia rinnakkaissessiossaan. SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely ja tänä vuonna kyselyä laajennettiin YTHS:n opiskelukykymallin mukaiseksi. Kysely toteutettiin Opiskelu ja hyvinvointi -kehittämisryhmän sekä FeelWell-hankkeen yhteistyönä. Lue myös Elina Elon haastattelu opiskelijahyvinvointikyselystä SAMKin sivuilla.

Rinnakkaissessiossa keskustellun mukaan SAMKin opiskelijahyvinvointitutkimuksen päätulokset olivat monilta osin samansuuntaisia muihin oppilaitoksiin verrattuna. Keskustelussa korostuivat erityisesti koko opiskeluyhteisön hyvinvoinnin merkitys opintojen etenemisessä, vertaistuen tärkeys sekä opiskelijoiden erilaiset ohjaustarpeet, joissa otetaan huomioon eri elämäntilanteet.

Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenteristamme.

Jaa artikkeli

Lue myös